hero-1.jpg

Laureaten

LAUREAAT 2012

DHR. KOEN SEVENANTS - LIC. COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN

Geboren te Hasselt op 19 april 1971. In 1995 behaalde hij het diploma van licentiaat in de communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit te Brussel, driemaal geslaagd “cum laude” en eenmaal “magna cum laude”. Vervolgens studeerde hij met een EU-studiebeurs één jaar in Eichstät (Duitsland), het centrum voor Latijns Amerikaanse studies. Hij is gecertificeerd acupuncturist met een WHO-erkenning, gespecialiseerd in de toepassing voor psyche-emotionele problemen en behaalde zijn doctoraatstitel in de psychologie in 2012. 

 

De heer Koen Sevenants startte zijn loopbaan in 1994 als adviseur van de NGO “Broederlijk Delen” verbonden aan Ecuador, gevolgd door 2 jaar assistent aan de VUB op het departement opvoedkundig management. Gedurende de jaren 2002 tot 2006 evolueerde hij van assistent tot directeur bij de organisatie Handicap – International China en voor de EU. Dit brengt hem uiteindelijk bij de “vzw Morning Tears”, een vereniging die zich inzet voor de opvang en begeleiding van kinderen van gevangenen of terdoodveroordeelden. Hij startte dit baanbrekende werk in 1998 in China en breidde het actieterrein uit naar Cambodja, Rusland, Tanzania, zeven Europese landen en de Verenigde Staten. Vandaag treedt hij op als algemeen directeur. 

 

Zijn prestaties werden vereerd met de Internationale Prijs van de Vriendschap uitgereikt door de stad Zhengzhou (China), de hoogst gewaardeerde prijs van het centrale Gouvernement van China, als zijnde het project met de grootste impact op de hervorming van de wetgeving rond de kinderbescherming.