hero-1.jpg

Laureaten

LAUREAAT 2008

PROF. PATRICK DE DECKKER

Geboren op 15 november 1948. Opleiding: Koninklijk Atheneum Prins Boudewijn (1960), Universiteit van Lausanne (1966), B.A. in Geology at Macquarie University of Sydney (1971), M.Sc. In Geology and Micropalaeontology at Macquarie University of Sydney (1976), Ph. D. in Zoology/Geology, from Zoology Dept., University of Adelaide (1981), DSc University of Adelaide from Dept. Of Geology & Geophysics (2002)


Heden is de laureaat geassocieerd directeur van de “Research School of Earth Science” bij de Australian National University in Canberra. Sedert meer dan 30 jaar is hij werkzaam in diverse gebieden van de aardwetenschappen.
Als assistent bij de UCL werd hij zich bewust van de problematiek betreffende de klimaatsverandering. Zo bestudeerde hij onder meer in dat verband de verschijnselen van de aarde, meer bepaald de meren, sedimenten van uitgedroogde meren, oceanen zelfs tot in de Antartica. Hij wordt ook beschouwd als één van de wereldexperts op het vlak van de “ostra-cods” (microfossielen) en is o.m. ook medestichter van de “University of the Sea” in de “Asia Pacific Region”. Laureaat van talrijke wetenschappelijke prijzen en auteur van verschillende publicaties, menen wij een persoon gekozen te hebben, welke in een méér dan actueel probleem, België een bijzondere uitstraling bezorgt.