hero-1.jpg

Fonds 

Christoffel

Plantin

Bienvenue

AU fonds Christoffel Plantin
 

Het Fonds werd opgericht in 1967 op initiatief van enkele vrienden met het idee een “PRIJS” toe te kennen aan een persoon:

  • met de Belgische nationaliteit,
  • met verblijfplaats in het buitenland,
  • weinig gekend in België,
  • welke bijdraagt tot het prestige van ons land in het buitenland
  • die de aandacht van zijn landgenoten verdient.

 

Uit wat voorafgaat kunnen wij beter begrijpen dat Christoffel Plantin uiteindelijk zijn naam heeft verleend aan dit Fonds.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een geldsom, die momenteel 25.000 EUR bedraagt en een medaille.
In 2011 werd besloten de Prijs Christoffel Plantin jaarlijks toe te kennen volgens één van volgende categoriën: sociaal engagement (2022, 2025, …), cultuur (2023, 2026, …) en wetenschappen (2024, 2027, …).

LaurÉats

CANDIDATS ET CHOIX DU LAURÉAT

De laureaat wordt verkozen door de Raad van Bestuur en door de leden van het Fonds. Na grondig onderzoek van de referentiedocumenten en na raadpleging van experten uit zijn specifieke sector worden drie kandidaten weerhouden door de raad van bestuur en dit zonder onderscheid van taal, beroep of filosofische overtuiging. De leden van het Fonds kiezen dan de laureaat uit deze drie kandidaten.

Laureat 2022

Christophe Cox is mede-oprichter van Apopo , een organisatie met hoofdkwartier in Morogoro, Tanzania. Sinds 2008 is hij CEO van Apopo. Eind jaren 90 werd het idee ontwikkeld om met behulp van knaagdieren landmijnen te detecteren op een efficiënte manier. 
Vos Pages sont en cours de chargement...

INSCRIPTION?

FAITES-VOUS CONNaître

plantinfonds
plantinfonds
plantinfonds
plantinfonds
plantinfonds
plantinfonds